Klaas Nieuwenhuis is een begrip in de regio Friesland, Drenthe en Overijssel. Het hoveniersbedrijf werd meer dan 40 jaar geleden opgericht, het tuincentrum volgde enkele jaren later. Klaas Nieuwenhuis staat synoniem voor kwaliteit, nuchterheid en vakmanschap. Een man een man, een woord een woord. De firma heeft niet voor niets zo’n lange staat van dienst.

Wilt u een professioneel advies voor uw tuin? Of wilt u weten welke mogelijkheden Klaas biedt voor het aanleggen of onderhouden van uw tuin? Waarom belt u Klaas niet even? Hij is bereikbaar op (0561) 43 15 87 en komt graag langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken!
Klaas Nieuwenhuis werkt voor zowel particulieren als bedrijven.

Tuinrenovatie

Het gebeurt regelmatig dat wij worden benaderd om een bestaande tuin anders in te richten. Wilt u een bestaande tuin veranderen door bijvoorbeeld een nieuw terras aan te leggen of een andere haag te planten? Of wilt u een onderhoudsvriendelijkere tuin met het behoud van de bestaande elementen? Dan kan uw tuin aan renovatie toe zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Boomverzorging

Het snoeien van bomen is een vak apart. Je moet goed weten waar je snoeit, zodat de boom het jaar erop bijvoorbeeld meer vruchten draagt. Je moet niet alleen weten waar je de takken kunt snoeien, soms is het simpelweg heel lastig om bomen te snoeien, omdat ze op moeilijk bereikbare plaatsen staan. Wij hebben enkele mensen in dienst die speciale klimtechnieken beheersen. Zij kunnen met touwen en klimgordel hoge bomen op moeilijke plaatsen bewerken.

Verticuteren

Verticuteren is het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon. Hiermee behoudt u een mooi gazon. Het is het beste voor uw gazon om dit minimaal een keer per jaar te (laten) doen en afhankelijk van de omstandigheden zelfs meerdere keren per jaar. Dit kunt u zelf met de hand doen, maar dat is tijdrovend. Met onze verticuteermachine snijden we de wortels van de mossen door. zodat het gazon weer beter belucht wordt.

Stobbenfrees

Als u gaat bestraten of opnieuw gaat planten en er zijn speciaal voor dat doel bomen gezaagd, dan kan het gebeuren dat er stronken in de grond zijn achtergebleven. Wat dan? De stobbenfrees is een machine speciaal ontwikkeld om boomstronken uit te frezen. Het freeswiel draait met circa 1500 toeren per minuut en freest de boomstronk zowel boven als in de grond tot kleine houtsnippers of pulp. Naast boomstronken en boomwortels kunnen we met de stobbenfrees ook struiken, wortels van heggen en bamboe verwijderen. Met onze stobbenfrees is het ook mogelijk op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. De machine kan zelfs nog door een tuindeur. Vraag naar de mogelijkheden of bekijk hier onze video!

Hagen knippen

Jaarlijks worden door ons team honderden meters hagen geknipt, in allerlei maten en vormen.

Enkele medewerkers zijn gespecialiseerd in het vakkundig knippen van een haag of de vormsnoei van Buxus, conifeer etc. We knippen met diverse soorten heggenscharen.