Met 40 jaar ervaring weet hoveniersbedrijf Klaas Nieuwenhuis als geen ander hoe tuinen moeten worden aangelegd. Omdat de wensen enorm variëren werken bij de aanleg van tuinen volgens een gedegen aanpak, maar niet met een standaard tuinplan. Omdat wij er altijd weer naar streven om een tuin op te leveren die exact voldoet aan de wensen van de eigenaren starten wij altijd met een gesprek waarin we alle wensen en mogelijkheden bespreken. Nadat het ontwerp is besproken en eventueel aangepast, gaan we aan de slag. Daarbij beginnen wij altijd met het ruimen van de tuin. Als dat is gebeurd, worden als eerste de hoogtes voor het straatwerk aangebracht en de grote elementen zoals pergola’s, vijvers, vlonders en tuinhuisjes geplaatst. Dan wordt de grond bewerkt. Een tuin aanleggen zonder grondbewerking levert later geheid problemen op. Daarom spitten wij de grond om tot zeker 60 cm diepte. Als het nodig is leggen we drainage aan. Pas als dit is gebeurd, beginnen we met de beplanting. Beplanting kent voor ons geen geheimen. Laat de juiste combinaties qua hoogte, kleuren en bloeitijd maar aan ons over. Ten slotte leggen we eventuele gazons aan.

Tuinrenovatie

Het gebeurt regelmatig dat wij worden benaderd om een bestaande tuin anders in te richten. Wilt u een bestaande tuin veranderen door bijvoorbeeld een nieuw terras aan te leggen of een andere haag te planten? Of wilt u een onderhoudsvriendelijkere tuin met het behoud van de bestaande elementen? Dan kan uw tuin aan renovatie toe zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vijvers

Het aanleggen van vijvers vergt niet alleen kennis van de juiste technieken. Het is ook van belang om met kwaliteitsmaterialen te werken. Wij gebruiken voor vijvers hoogwaardige soorten rubberfolie. Een goed aangelegde vijver heeft dan ook weinig onderhoud nodig. De randen van vijvers kunnen wij op verschillende manieren afwerken, al naar gelang de wens van de opdrachtgever. Voor zowel strakke als natuurlijke vormen kunt u een beroep doen op de expertise van Klaas Nieuwenhuis.

Drainage

Het kan gebeuren dat er leem in de grond zit of andere storende lagen. Die lagen zitten vaak op een diepte van meer dan 60 centimeter. Zij houden water tegen, waardoor de grond te nat wordt. Met als gevolg dat beplanting afsterft of gazons lelijk worden. Als blijkt dat er sprake is van wateroverlast, dan kunnen wij drainage aanleggen. Als wij een tuin aanleggen controleren wij altijd of drainage noodzakelijk is. Maar we kunnen ook drainage in bestaande tuinen aanleggen. Afwatering kan op een sloot plaatsvinden of naar de hemelwaterafvoer van de woning.

Pergola’s en hekwerken

Ook voor het aanleggen van duurzame hekwerken en pergola’s kunt u bij ons terecht. Wij werken bij voorkeur met duurzame materialen, zoals kastanjehout en denken graag met u mee over de uitvoering van deze constructie. Zo kunt u, door met verschillende hoogtes en materialen te werken, ruimte in een tuin creëren.

Gazons

Gazon kan op twee manieren worden aangelegd: of wij zaaien het in of we werken met graszoden. Voor beide manieren zal de grond eerst goed moeten worden bewerkt. Wij spitten de grond om en zorgen voor een goede bemesting. De basis van alles. Daarna wordt de grond geëgaliseerd. Tenslotte zaaien we het gazon in. Of, als de klant graag snel over een gazon wil beschikken, dan leggen we kant-en-klare graszoden.

Bestratingen

In iedere tuin wordt tegenwoordig bestrating aangelegd. Dit kan ook in de vorm van halfverhardingen, zoals grind dat in diverse soorten verkrijgbaar is. Maar sierbestrating is toch wel een specialiteit binnen ons bedrijf. Of het nu gaat om de aanleg van een oprit, een terras of paadjes in een tuin.

Door gebruik te maken van verschillende soorten bestratingen, zoals gebakken klinkers, betonklinkers en natuursteen krijg je een heel speels of juist strak beeld in de tuin. Er worden tegenwoordig ook veel grootformaat tegels gebruikt. Een combinatie van de diverse materialen kan voor een prachtig geheel zorgen.

Voordat er kan worden bestraat moet er eerst een goede ondergrond worden gemaakt. Een goede ondergrond kan zijn een laag gebroken puin, zand of eventueel gestabiliseerd zand. De aanleg van de ondergrond wordt van tevoren bekeken en afgestemd op het gebruik. Want bij iedere soort bestrating hoort een andere ondergrond.

Blokhutten en tuinhuisjes

De aanleg van een blokhut of tuinhuisje begint met het ruimen van bestaande beplanting en het egaliseren van de grond. Het verzorgen van een goede fundering behoort uiteraard ook tot onze werkzaamheden, evenals de bestrating in en om de gebouwtjes.
Wij maken gebruik van diverse merken. De blokhutten en prieeltjes die we plaatsen zijn van Tuindeco. De producten van beide merken zijn in vele uitvoeringen en maten leverbaar. Het zijn kwalitatief hoogwaardige producten.

Hobbykassen

Wij worden regelmatig gevraagd hobbykassen te plaatsen. De hobbykassen die wij leveren zijn van het merk Janssens. Dit zijn oerdegelijke kassen die een lange levensduur hebben. Het zijn aluminiumkassen die in vele uitvoeringen en kleuren leverbaar zijn.