22 september 2019

De laatste tijd plaatsen we regelmatig afscheidingen met behulp van schermen, begroeid met hedera (klimop).

We kunnen dit doen door hardhouten palen te plaatsen waar we gegalvaniseerde matten van betongaas tegenaan plaatsen. Tegen deze matten planten we de Hedera. De plantgaten worden aangevuld met flink wat Vivimus (bodemverbeteraar). Dit levert een mooie groene schutting op, maar er gaat wel enige tijd overheen voordat de schutting uiteindelijk dichtgegroeid is.

Het is daarentegen ook mogelijk om kant-en-klare Hederaschermen te plaatsen tegen de hardhouten palen. Deze schermen zijn al gelijk zo goed als dichtgegroeid, omdat de Hedere tegen de gaasmat wordt gekweekt .

Ook deze schermen moeten voor een goed resultaat in een flinke hoeveelheid Vivimus worden geplant. Dit bevordert de doorworteling en zorgt voor een goede vochtregulerende werking van de grond. Het is daarbij wel van belang dat de Hedera ieder jaar wordt gesnoeid en bemest. Zo behoud je een blijvend donkergroene kleur.